Nejde o nic nelegálního
Vydražil jsem v jedné aukci nějakou elektroniku, no bohužel dražebník z organizačních důvodů umožňuje pouze osobní převzetí předmětu dražby. (Dražebník je exekutorský úřad, takže ani tam nejde o žádné protiprávní dražby nebo buhví co
) Pro mě je Brno 200+ km, tedy pro mě osobní vyzvednutí tím v podstatě padá, jelikož by náklady na cestu v podstatě skoro převýšily hodnotu předmětu. Jediná alternativa tedy zůstává udělit někomu plnou moc, kdo je právě z Brna, má to tam kousek, zabalí to a hodí do Zásilkovny, což by pro někoho z okolí nemělo být déle než na dvě hodiny možní spíš i mnohem méně, když je sběrné místo Zásilkovny v podstatě skoro na každém rohu, s tím, že za to dám nějakou odměnu.
Zkoušel jsem to nějak domluvit s přepravcema (PPL, CP, UPS, ... obepsal jsem fakt všechno), že by přepravu se zabalením a svozem objednal a zaplatil příjemce (tj. já) a převzal to i zabalil kurýr, bohužel však takové služby nenabízí. Nejblíže tomu byla Česká pošta se službou Balík Komplet + Svoz, ale odpálkovali to s tím, že poskytnou balící materiál předem, odesílatel to musí zabalit, nalepit štítek a pak pro to teprve přijedou, tedy taky nic.
Docela se divím, ale v ČR není služba, která by dokázala s něčím takovým hnout. Nebo tedy o žádné takové nevím. Tedy pokud by někdo věděl o nějaké firmě, která takové nebo podobné případy řeší, tak by to bylo super. Třeba jsem zkoušel i MyTimi, ty dělají něco podobného, ale jen v Praze. Zkouším ještě někoho najít přes Zavezu, ale to je takové že tam není dvakrát moc aktivních lidí a obávám se, že při výši té odměny se najde fakt maximálně tak někdo z Brna nebo okolí pár jednotek kilometrů.
O absurditě, že exekutorskej úřad draží věci online, nikde ani nezmínka o tom, že se to musí vyzvedávat osobně a přijde to až v emailu s gratulací o výhře, instrukcema k platbě a poznámkou pod čarou, že vydražené předměty z organizačních důvodů nezasíláme a možnost vyzvednutí pouze čtvrtky 9-14 ve skladu u Brna, tak o tom ani nemluvě.