![Úsměv :)](./../images/smilies/icon_e_smile.gif)
Jednou za čas se naskytne příležitost, kdy člověk může skutečně s minimem rizika, práce a starostí vydělat během krátké doby velmi pěkně peníze. Tentokrát se jednalo o veřejnou nabídku společnosti PPF na odkup akcií banky MONETA za cenu 80 Kč / kus. Na celé akci nic nebylo. Zažitá fráze levně nakoupit, draze prodat, zde platí do slova a do písmene. Dne 22.01.2021 obdržela MONETA po uzavření trhu od skupiny PPF návrh na získání akcií Monety od jejích akcionářů - dobrovolný veřejný návrh. Tento den se akcie banky MONETA obchodovaly na pražské burze za cenu okolo 67 Kč. Hned následující obchodní den cena akcií v reakci na tuto zprávu zaznamenala skokový růst až k více než 79 Kč (vznikl přes víkend masivní gap) a následným poklesem až k 71 Kč / akcii v důsledku krátkodobých výprodejů, které lze v takovýchto situacích s velmi vysokou pravděpodobností očekávat. Nakoupil jsem tedy hned v následujících dnech za veškeré postradatelné finanční prostředky (včetně využití finanční páky) akcie Monety s cílem jejich následného prodeje skupině PPF v rámci dobrovolného veřejného návrhu. Průměrná realizační cena, za kterou jsem akcie Monety nakoupil byla výrazně pod 74 Kč / kus. V současné chvíli mám již veškeré smlouvy o prodeji akcií Monety skupine PPF uzavřené a celá transakce je fakticky dokončena. Po odečtení veškerých transakčních nákladů, úroků u úvěru na obchodování s CP souvisejících s využitou finanční pákou a dalších nákladů souvisejících s celou transakcí přesahuje čistý zisk částku 150 000 Kč během období 27.01.2021 - 24.03.2021. To představuje zhodnocení přes 21% na vlastním kapitálu během necelých 60 dní.
Takže sledujte trh, protože jednou za čas si tam jde v podstat zdarma vyzvednout spoustu peněz.
![Velká radost :D](./../images/smilies/icon_e_biggrin.gif)