Clicky

Jsme československá komunita lidí se zájmem o různé formy online podnikání, investic, kryptoměny a jiné formy internetového výdělku.

  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
 
Uživatelský avatar
TnT
Autor tematu
Příspěvky: 239
Registrován: sob 22. zář 2012 0:51:54
Poděkování: 2 | 9
PAYOUT CASH:  -17,56
Hodnocení: 2 (100% Pozitivní)

Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

stř 10. kvě 2017 15:48:48

Zajištěná a bezpečná investice? Ano. :success:

Výnos kolem 10% p.a. i více? Ano. :success:

Široká možnost diverzifikace? Ano. :success:

Připisování výnosů z investice každý den? Ano. :success:

1% PROMO bonus k prvním investicím? Ano. :success:

Zajímá vás více :?:

Zajímá vás proč si u Mintosu každý den otevře účet tisíce nových lidí, kteří si takto zhodnocují volné finanční prostředky :?:

Pak čtěte pozorně dál. :thumbup:



Tak tedy jistě všichni znáte Zonky, Bondster a další podobné P2P platformy. Pokud neznáte, tak jen v rychlosti jedná se o platformu, kde se střetávají nabídky s poptávkami po půjčkách (respektive financování půjček). Celý proces od technické až po právní stránku věci zajišťuje sama platforma za podíl na zisku. Investor nemusí nic dělat, pouze poskytuje skrze platformu kapitál žadatelům o půjčky, který se následně postupně investorovi vrací spolu s úroky. Přičemž jak jsem již psal, vše je po všech stránkách zajištěno a zprostředkováno platformou, investor tedy se žadatelem o půjčku nepřichází přímo do styku. Jedná se o reálný a fungující business model, za kterým většinou stojí velké a silné finanční skupiny. Většina těchto velkých platforem má licenci od regulátora finančního trhu, odpovídá veškerým regulacím v oblasti kapitálového trhu, prostředky klientů podléhají dohledu úřadů a jsou drženy na oddělených účtech od majetku platformy. Z hlediska bezpečnosti investice a peněz je možné říct, že v podstatě nehrozí, aby někdo jentak jednoduše vzal svěřené peníze a utekl s nimi.

Nyní konkrétně tedy k MINTOSu. Mintos je lotyšská (EU) regulovaná společnost, jenž provozuje největší trh s půjčkami tohoto typu na světě. Společnost Mintos je regulována a na její fungování dohlíží Komise pro finanční a kapitálový trh (FCMC) v Lotyšsku.
Způsob fungování Mintosu je na rozdíl například od Zonky trošku odlišný. V případě Mintosu, investor nepůjčuje peníze přímo dlužníkovi (resp. žadateli o úvěr), ale kupuje si část pohledávky za dlužníkem od určité úvěrové společnosti, která v minulosti úvěr již poskytla. Úvěrová společnost následně vystupuje vzhledem k investorovi jako administrátor úvěru a většinou i jako ručitel za splacení úvěru - viz dále garance zpětného odkupu. Úvěrová společnost veškeré splátky dlužníka zasílá Mintosu, který je připisuje na účet konkrétního investora, jakožto výnos z investice a splátky jistiny. Tento způsob investice je tímpádem v porovnání třeba se Zonky bezpečnější jelikož za splacení dané investice, respektive pohledávky vůči investorovi ručí rovnou dva subjekty - dlužník a úvěrová společnost.

Po stránce samotného investování se může investor sám rozhodnout buď pro variantu, kdy jeho investiční portfolio spravuje Mintos (tzn. sám Mintos podle profilu investora vybírá, do kterých úvěrů budou finanční prostředky investora investovány, jakým způsobem, atd...) nebo naopak pro variantu, kdy si veškerou investiční aktivitu investor řídí sám. Toto je ve zkratce způsob fungování Mintos Marketplace. S Mintosem tímto způsobem spolupracuje velké množství (vyšší desítky) úvěrových společností z celé EU i mimo ni, přičemž nové postupně neustále přibývají.

Někoho možná napadne otázka, proč by úvěrové společnosti měly chtít nabízet své již poskytnuté a splácené úvěry prostřednictvím Mintosu ke koupi někomu dalšímu a přicházet tak o svůj zisk? Tato otázka je klíčová a vysvětluje, proč je business model Mintosu reálný a dlouhodobě udržitelný - tedy kde se berou peníze na výplatu investorů.
Odpověď na tuto otázku je poměrně jednoduchá a nejlépe jde ilustrovat na nějakém příkladu. Úvěrová společnost půjčí žadateli o půjčku peníze na úrok třeba 14% p.a. Následně část této pohledávky nabídne úvěrová společnost k prodeji na trhu Mintos za zbývající doposud neuhrazenou sumu s úrokem třeba 8% p.a., tedy úvěrová společnost nadále na této pohledávce vydělává rozdíl mezi úroky a zároveň od investora přes Mintos obdržela finanční prostředky, které může dále využít k vyřízení dalšího úvěru pro dalšího žadatele nebo obecně na rozvoj své podnikatelské činnosti. Tedy pro úvěrové společnosti se jedná o poměrně levný a jednoduchý způsob, jak si tímto způsobem půjčit peníze na rozšíření své činnosti. Výsledná spolupráce je nakonec výhodná pro všechny strany, jelikož z pohledu neprofesionálního investora z řad fyzických osob se jedná o značně nadprůměrné zhodnocení v porovnání s tradičními bankovními investičními produkty.

Pro srovnání výnosnost různých druhů investičních příležitostí:
  • Spořící účty: 0,5 - 2% p.a.
  • Různé typy termínovaných vkladů: 1 - 4% p.a.
  • Stavební spoření se státní podporou: 2,5 - 4% p.a.
  • České defenzivní dividendové akcie - strategie nakup&drž: 4 - 7% p.a. na dividendě + postupné dlouhodobé zhodnocení ceny akcie v řádu pár procent za několik let za normální tržní situace.
  • Investice do nemovitosti + příjem z pronájmu: kolem 5-10% p.a. + nárůst hodnoty nemovitosti v řádu pár procent za několik let za normální tržní situace
  • Mintos: 7 - 15+% p.a. v závislosti na zvolené strategii a averzi k riziku.

Obrázek

Nyní několik zajímavostí:
  • Vše je všude úplně transparentní. Mintos funguje od roku 2015 a pravidelně, každoročně zveřejňuje auditované výroční zprávy spolu s finančními výkazy (na stránkách Mintosu dostupné pod záložkou Vztahy s investory).
  • Mintos je finanční společnost regulovaná a dohlížená Komisí pro finanční a kapitálový trh (FCMC) v Lotyšsku. Předmět jejich podnikání vyžaduje dodržování určitých norem a regulací z oblasti AML, aj. S tím se pojí nutnost verifikovat identitu všech investorů (fotka dokladu totožnosti a selfie s dokladem totožnosti v ruce), tak jak je to v podstatě známé v případě otevírání účtu u banky. Celý proces verifikace identity je v češtině.
  • Podle statistik Mintosu je průměrný roční výnos u investorů nad 10% p.a. Výnosnost si může člověk ve velké míře ovlivnit sám investiční strategií, kterou si zvolí. V případě investování do zajištěných úvěrů majetkem dlužníka je výnosnost nižší (většinou do 10%). U nezajištěných úvěrů bez garance zpětného odkupu, lze dosahovat výnosnosti i okolo 20% nebo více. Vyšší výnosnost je pochopitelně spojena s úměrně vyšším rizikem.
  • Minimimální investice ve výši 10 EUR / 300 CZK nebo i 0.01 EUR na sekundárním trhu.
  • Nejsou účtovány žádné pravidelné poplatky. Z pohledu investora je služba poskytována zdarma. Mintos si svou provizi bere ze zisku ve formě části vyplaceného úroku (výnosnost u půjček je již o provizi Mintosu snížena). Zisk Mintosu je tak plně závislý na zisku investora: Mintos vydělává pouze pokud vydělává investor. Tato situace zajišťuje, že zájmy Mintosu jsou stejné jako zájmy investorů a nehrozí tak, že by Mintos nehájil zájmy svých investorů nebo postupoval proti nim.
  • Veškeré úvěrové společnosti, které chtějí vstoupit na Mintos trh jsou podrobeny ze strany Mintosu důkladné analýze a due diligence. Mintos na svůj trh vůbec nepouští extrémně rizikové úvěrové společnosti, tj. třeba společnosti těsně před bankrotem, aj. Úvěrové společnosti, které sítem projdou a je jim povolen vstup na trh Mintos, jsou následně Mintosem přezkoumány z hlediska jejich finanční stability a je jim udělen rating. Na základě přiděleného ratingu je možné i z pohledu investora laika jednoduše posoudit finanční stabilitu dané úvěrové instituce a rizikovost dané investice. K dispozici jsou nicméně samozřejmě také finanční výkazy, účetní závěrky a další finanční dokumenty jednotlivých úvěrových poskytovatelů, kteří na trhu Mintos působí a je tak možné, aby si investor provedl kreditní scoring úvěrového poskytovatele sám.
  • Více než 95% všech nabídek na trhu Mintos má garanci zpětného odkupu. To znamená, že v případě, kdy na straně dlužníka dojde k problémům s placením úvěru, tak se poskytovatel úvěru zavazuje investorovi vyplatit doposud dlužníkem nesplacenou část pohledávky. Investice je tak jištěna hned dvakrát. V prvé řadě za splacení jistiny i úroku ručí samotný dlužník, v druhé řadě v případě, kdy je dlužník v platební neschopnosti nastupuje na jeho místo úvěrový poskytovatel, který je povinen investorovi kompenzovat dosud nesplacenou část investice.
  • Investice není časově vázaná, vložené peníze lze kdykoliv vybrat i s úrokem. Provedené investice je kdykoliv možné prodat na sekundárním trhu Mintos jiným investorům (poptávka na sekundárním trhu dlouhodobě podstatně převyšuje nabídku, tedy s likviditou není problém, v roce 2020 přesahoval průměrný objem úvěrů zobchodovaných na sekundárním trhu více než 500 000 EUR za den), díky čemuž je možné investované prostředky kdykoliv vybrat a není třeba čekat až na úplné splacení dluhu dlužníkem.
  • Mintos má účet u České spořitelny, převody je tak možné provádět v českých korunách v rámci domácích plateb a zdarma. Dále je možné provádět převody v měně EUR prostřednictvím bankovního SEPA převodu, také zdarma.
  • Veškeré investice a vztahy jsou smluvně podloženy a nejedná se o investici na "dobré slovo". Všechny smlouvy je možné stáhnout a pročíst a to až na úroveň každé jednotlivé zakoupené pohledávky. Investor přesně ví, jaká má práva a povinnosti, i co může nebo naopak nemůže očekávat. Nikde nehrozí žádná překvapení.
  • V rámci platformy Mintos je možné sledovat veškerou aktivitu související s úvěrem. V platformě Mintos je investorovi dostupná veškerá aktivita související s každým zakoupeným úvěrem. Je možné sledovat aktivitu mezi Mintosem a úvěrovým poskytovatelem a aktivitu mezi úvěrovým poskytovatelem a konečným dlužníkem, případně také aktivitu mezi Mintosem a konečným dlužníkem, v případě pokud Mintos vstoupil na místo úvěrového poskytovatele. Je tam možné sledovat celý proces komunikace, vymáhání dlužné částky po dlužníkovi v případě jeho prodlení s platbami, až na úroveň soudního řízení a případné exekuce. Takže nehrozí informační ticho.
  • Občasné konání různých promo akcí. Občas se děje, že některá z úvěrových společností, která na Mintosu inzeruje své pohledávky k prodeji investorům chce nebo potřebuje shromáždit peníze od investorů rychleji než jaký je na Mintosu standard. Z tohoto důvodu jsou občas vyhlašovány promo akce ve smyslu "Všechny investice do pohledávek úvěrové společnosti XXXYYY v období dd.mm.yyyy - dd.mm.yyyy obdrží okamžitý cashback v penězích ve výši 1% investované částky.". Reálně tak má investor hned při své investici v rámci takové promo akce zpět 1% ve formě výnosu z investované částky.
  • Affiliate program. K tomu asi ani není potřeba nic dodávat. Mintos nabízí stejné, jako většina českých bank a dalších firem, affiliate program. Přiveď kamaráda a získej... Bonus se pak dělí 1:1 pro doporučitele a doporučeného.
  • 500.000+ klientů z celého světa, velké množství pozitivních recenzí.
  • Více než 8 miliard EUR v doposud zpracovaných transakcích.
  • Všechny důležité ovládací prvky jsou v češtině včetně znalostní báze.


Mintos promo akce. Na Mintosu běží promo akce, kdy každému novému investorovi vyplatí extra bonus podle následující tabulky odpovídající výši souhrnu všech investic v průběhu prvních 90 dní.
Investováno € 500:    € 10 bonus
Investováno € 1 000: € 20 bonus
Investováno € 5 000: € 60 bonus
Investováno € 10 000 a více: 1% z celkové investované sumy, až do maximální výše € 1 000 bonusu.

Pro využití této promo akce si otevřete účet u Mintosu přes tento odkaz. Bonus se vám z vašich investic učiněných během prvních 90 dní připíše postupně ve 30 denních intervalech, vždy na začátku každého nového měsíce.





Tak a protože nerad píšu o něčem, co nemám sám vyzkoušené, tak budu průběžně přispívat s informacemi, jak se moje investice vyvíjí a jak to jde včetně negativ na které se mi v průběhu času povedlo narazit. Start 10.05.2017.
Následuje pár ukázkových investičních portfolií investorů, kteří na Mintosu již nějaký ten rok taky investují.
Přílohy
4.png
Příklady reálných investičních portfolií investorů na platformě Mintos.
3.jpg
Příklady reálných investičních portfolií investorů na platformě Mintos.
2.png
Příklady reálných investičních portfolií investorů na platformě Mintos.
1.png
Příklady reálných investičních portfolií investorů na platformě Mintos.
Naposledy upravil(a) TnT dne pát 15. črc 2022 19:52:48.

 
Uživatelský avatar
TnT
Autor tematu
Příspěvky: 239
Registrován: sob 22. zář 2012 0:51:54
Poděkování: 2 | 9
PAYOUT CASH:  -17,56
Hodnocení: 2 (100% Pozitivní)

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

pát 13. bře 2020 21:06:23

Uživatelský avatar
leakpeak
Chce to lépe diverzifikovat. :) Taky tam nějaký Italy mám, ale je to takovej zlomek, že se to na tom celkovém objemu v podstatě ani moc neprojevuje. Jasně, nějaký pokles výnosnosti v tomhle a minulém týdnu taky mám. Oproti stejnému období minulého měsíce jsem na tom lehce hůř, ale jde o změny v řádech jen pár desetin procent. Krásně mi to teď táhne Rusko, Bělorusko, Ukrajina, Turecko, kde ten problém zatím v podstatě není respektive minimální. Předpokládám, že než se jim to tam rozjede (pokud vůbec), tak Evropa bude už zas v nějakém klasickém režimu.

Super by bylo, kdyby se jim tam povedlo zlanařit nějaký úvěrovky z USA, Austrálie, NZ, Číny, SAE a podobně, aby člověk mohl diverzifikovat skutečně napříč úplně celým světem. Přecijen i když je výběr velký, tak se to stále ještě hodně zaměřuje na tu Evropu a blízské okolí. Ale tak roste to, tak třeba v budoucnu.. :)

 
markys
Příspěvky: 81
Registrován: ned 21. dub 2013 17:43:44
Poděkování: 2 | 0
PAYOUT CASH:  42,73
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

pát 13. bře 2020 23:40:33

ja sem radsi predtim nez tenhle bordel zacal ty svoje investice castecne na sekundarnim trhu prodal. takze na moje penize to vliv nema vubec zadnej a cekam si nez se to trochu sklidni a zas to tam pak nakoupim. precijen jistota je jistota a porad lip se prodavaj a pracuje s uverama ktere maji stav ze bez probleni nez s uverama u kterych tam visi ze v prodleni.. radsi se problemum dopredu vyhybam nez je pak resim :)
Naposledy upravil(a) markys dne pát 13. bře 2020 23:43:17.

 
Vorisek
Nový člen fóra
Příspěvky: 2
Registrován: sob 14. bře 2020 18:41:43
Poděkování: 1 | 0
PAYOUT CASH:  3,22
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

sob 14. bře 2020 18:50:20

Ahoj,

Také jsem si z toho prvého příspěvku založil účet. Měl bych pár otázek, tak bych byl rád, kdyby mi někdo, kdo je v tom zběhlý poradil:
  1. Chce to po mě nahrát občanku. Je to bezpečné? Posílá se to tam někam do zahraniční přes ten formulář, já jsem ohledně takových věcí dost opatrný, tak jsem se raději chtěl ujistit, že je to v pořádku.
  2. Kolik byste doporučovali tam vložit, aby se to vyplatilo. Četl jsem tu komentáře, že se tam pár eur dávat nevyplatí, zase tam ale nechci dát všechny spoje úspory. Nějak rozumně, ale tak zajímalo by mě jak se tam ty investice tady pohybují, abych věděl co je tak přiměřené.
  3. Ta promo akce na registrační bonus stále je aktivní? Když jsem se zaregistroval přes odkaz v tom prvním příspěvku můžu pořád počítat s tím, že dostanu bonus nebo to už neplatí?
  4. Jsou s vkladem a pak vyberem spojene nejake poplatky?
  5. Jde investovat v korunach?
Díky.

 
Uživatelský avatar
leakpeak
Příspěvky: 170
Registrován: stř 08. úno 2017 17:33:16
Poděkování: 8 | 10
PAYOUT CASH:  86,50
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

sob 14. bře 2020 21:31:43

Potřeba ověřit totožnost je běžnou záležitostí u takovýhle věcí. Jak jinak by člověk mohl vstupovat do právních vztahů, když by neznali jeho totožnost. Za sebe jsem rád, že tu totožnost kontrolujou, alespoň člověk ví s kým v každém tom bodě jedná. Ověření totožnosti pro ně mimo to beztak zprostředkovává nějaká státem schválená instituce, která má povolení zpracovávat takovéhle citlivé doklady. V minulosti jsem si to už zjišťoval.

Za mě tam mám pár tisíc eur. Ani moc ani málo vzhledem k mým poměrům.

Ke trojce nemůžu odpovědět, nejsem autor prvního příspěvku. :)

Žádný poplatek.

V korunách investovat jde, ale ty možnosti jsou tam minimální.. přecijen je to zaměřené hlavně na zahraniční trhy. Nicméně jsou možnosti jak se vyhnout nebo alespoň minimalizovat  kurzové riziko, tak žádný extra problém - alespoň z mého pohledu.

Gimme my money biatch! 8-)

Jak na HYIPy? :)
 
YesPlease
Nový člen fóra
Příspěvky: 2
Registrován: úte 17. bře 2020 10:51:42
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  2,21
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

úte 17. bře 2020 10:53:39

Jaký jsou vaše pocity z týhle krize, co se týče mintosu? Dost lidí šílí a prodávaj svoje úvěry i s 10 a víc % slevou na secondary marketu. Jste jedni z nich? :D

 
Uživatelský avatar
TnT
Autor tematu
Příspěvky: 239
Registrován: sob 22. zář 2012 0:51:54
Poděkování: 2 | 9
PAYOUT CASH:  -17,56
Hodnocení: 2 (100% Pozitivní)

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

stř 18. bře 2020 21:09:23

Já jsem jeden z tech co to tam s tema slevama vykupuje. :-) Osobne verim tomu, ze jde jen o umele nafouklou paniku, ktera ve vysledku nebude mit takove ohromne ekonomicke dopady, jak se to verejne prezentuje. Celkem prilezitost na to vydelat, pokud si clovek vybere dobre pohledavky.

Btw. Jinak nove zacinaji platit urok za pending payments, ktere visi na uctu uverovky a nebyly zaplaceny mintosu a timpadem vyplaceny investorovi dele nez 7 dni. Pravdepodobne to o neco urychli vyplaceni vybranych penez od dluzniku mezi investory. Cela zprava je nize..
Mintos píše:Investoři budou u nevyřízených plateb nově vydělávat na úrocích

Vážený/á,

Od teto chvile Vám bude poskytována náhrada za zpoždění související se zpracováním nevyřízených plateb.

Úrok z nevyřízených plateb bude 1,2násobkem úroku daného úvěru. Příjem z úroků byste měli dostávat s týdenní frekvencí, jakmile budou úroky proplaceny příslušnou úvěrovou společností.

Základem pro výpočet úroku bude jistina investice i příslušný úrok. Výpočet se spustí poté, co skončí doba dostupná pro vypořádání platby (7 dní).

Na naší stránce Statistiky jsme zároveň přidali nový sloupec, ve kterém je vypsán průměrný počet dní ve zpracování pro jednotlivé úvěrové společnosti.

 
Uživatelský avatar
leakpeak
Příspěvky: 170
Registrován: stř 08. úno 2017 17:33:16
Poděkování: 8 | 10
PAYOUT CASH:  86,50
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

čtv 19. bře 2020 17:51:27

Za sebe taky nešílím. SIce tam moc nepřikupuju, jen když je ta sleva vážně nějaká obří u zajištěných půjček, tak pak to kupuju. Nicméně určitě nemám v plánu to takhle rozprodávat, za sebe v to mám taky důvěru. Každopádně teď se ukáže, jak to má Mintos vymyšlený a jaký to na ně a hlavně na ty jejich úvěrovky co tam nabízej půjčky bude mít nakonec dopady.

Doplněno po 1 minutě 30 vteřinách:
V každém případě teď kupuju jen pohledávky od úvěrovek s ratingem A+, A a A-.

Gimme my money biatch! 8-)

Jak na HYIPy? :)
 
Uživatelský avatar
Phillipe
Příspěvky: 189
Registrován: ned 22. kvě 2016 15:45:01
Poděkování: 8 | 12
PAYOUT CASH:  35,86
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

čtv 19. bře 2020 21:03:57

YesPlease píše:Jaký jsou vaše pocity z týhle krize, co se týče mintosu? Dost lidí šílí a prodávaj svoje úvěry i s 10 a víc % slevou na secondary marketu. Jste jedni z nich? :D
Ani nápad. Vždyť jsou to žně. Lidi rozdávaj peníze. Za poslední dva týdny mi výnosnost vyskočila z 12% skoro na 30% díky těm výprodejům. :D

 
YesPlease
Nový člen fóra
Příspěvky: 2
Registrován: úte 17. bře 2020 10:51:42
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  2,21
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

pát 20. bře 2020 19:19:59

No z mého pohledu to taky moc nechápu.

 
Uživatelský avatar
rainbowsix
Příspěvky: 14
Registrován: pát 27. led 2017 15:39:58
Poděkování: 2 | 0
PAYOUT CASH:  16,59
Hodnocení: 0

Re: Mintos - recenze a zkušenosti - PROMO BONUS 1% - Mintos.com

sob 21. bře 2020 21:36:41

Taky jsem na to zvedavej. Píšou o 10% poklesu ekonomiky, 200 mld. schodku, růstu nezaměstnanosti... a to je jen ČR, podobné to bude i ve zbytku světa, kromě teda zemí, kterým se  virus vyhnul a nakažených tam mají jen pár. To může celkem dost ovlivnit to jak lidi budou schopní splácet svoje závazky. Myslím, že mintos jako platformu to nepoloží, protože to je jen zprostředkovatel, tedy tam není moc důvodů pro to, aby to nějaká krize složila. Víc bych se ale bál o ty společnosti které tam prodávají ty poskytnuté úvěry. Zvlášť o ty, které mají nižší rating a finančně na tom nejsou nejlíp, tam by jim mohly začít problémy s cashflow, pokud jim hodně dlužníků předstane splácet. Za sebe nic nevybírám, protože jak jsem psal Mintos jako platformu jsem přesvědčenej, že to neohrozí. Ale stahuju v rámci Mintosu peníze z rizikových úvěrových společností a přesouvám to na společnosti, které mají Ačkový rating nebo tam, kde za to dlužník ručí třeba nemovitostí, jelikož to jsou firmy na úrovni ACEMy, kde si myslím, že by problém nemusel být i kdyby tam byly nějaký větší výpadky splátek. Takže podle mě to chce být obezřetný, nadruhou stranu pokud je člověk rozumnej, tak to žádná katastrofa není.

  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15

Seznam posledních 255 uživatelů, kteří navštívili toto téma

alanocko (1),
kuuba22 (48),
krasl (24),
Uživatelský avatar
Herakles (44),
tusahonza (2),
Uživatelský avatar
Gino45 (1),
hadriel02 (1),
JaPaJP (1),
Uživatelský avatar
TnT (507),
Tuttinho (2),
mareknovak357 (2),
kaprthomas (53),
milhaus52 (3),
Uživatelský avatar
SanVacova (3),
Uživatelský avatar
radfoj (3),
Uživatelský avatar
Mikos (1),
Uživatelský avatar
neexus (15),
robin87 (5),
Kwandar (104),
kossák (6),
newpt (1),
Uživatelský avatar
hi_investor (1),
Uživatelský avatar
Legend (1),
Vojtiseek (1),
czetachion (2),
winexec (1),
22zdenio22 (5),
mart (2),
Uživatelský avatar
PatrikZihall (1),
Mikron (11),
iQshow (12),
RudewoyKruger (1),
MichalLysonek (3),
adzam333 (8),
jiki (42),
Martinski (3),
adamzajda (2),
DanielFila (1),
Fredd (6),
PanTajemny (1),
Windicz (10),
Uživatelský avatar
ondbiz (4),
vtipna.mrkev (1),
Sajmon122 (1),
pitrysek123 (10),
adam16 (3),
Uživatelský avatar
voshi (33),
Uživatelský avatar
wolverine (6),
jakubjv (5),
half_ing (2),
irena (2),
Patrik on 60 fps (1),
Jancik (93),
Uživatelský avatar
Vector15 (7),
strachan (22),
admiral (3),
redre (3),
selatko01 (28),
tom45 (5),
Dadka (1),
korman (1),
Erbe (1),
Lendras (1),
Lenny (1),
seliot (1),
Tusa.glass (2),
bramborak567 (1),
Monika87 (3),
L1ft3r (3),
Peter800 (3),
fantomas (1),
trubecka (1),
Uživatelský avatar
MyLead Global (1),
marekcze (2),
Uživatelský avatar
OtaS (5),
Uživatelský avatar
Janson (3),
Uživatelský avatar
peto9110 (33),
carlosac (2),
ad.hru (2),
mhe (1),
Uživatelský avatar
leakpeak (145),
joozino (5),
master007 (3),
Uživatelský avatar
kerensky1 (1),
Uživatelský avatar
RioPesekM (1),
3ps3 (4),
fajkee (2),
mildatdi (1),
KubaKh (3),
Uživatelský avatar
svanda5234 (1),
Lukeccc (3),
Roddick92 (7),
barahir (1),
BloodyMary (6),
pisisin (7),
kikin450 (2),
Kopr (5),
Sanjago (1),
Expert (4),
lav (1),
maxik (5),
kopo123 (1),
Josef_Vavra (1),
kolomanko (24),
gert484 (2),
kreeksky (2),
Stin19 (4),
MaLe33 (4),
Kudris (1),
Lucie24 (1),
janinua (92),
ivos88 (1),
patrikcz12 (2),
danynka154 (2),
BjonSX (1),
prana269 (1),
xdatalive (12),
tomas.dobry (11),
roady (19),
Toncek84 (51),
Uživatelský avatar
VladimirCerny (2),
dzouji (1),
Uživatelský avatar
Phillipe (65),
Uživatelský avatar
asmorth (3),
Gert (2),
holonge (1),
harmonny (1),
TuxCZ (2),
Michalrazi (1),
radeknovotny94 (15),
Uživatelský avatar
Grow (2),
BaRTik (1),
pawlas (1),
Dragon_Rider242 (4),
Gregis (1),
patrik178 (4),
jamesbristow111 (1),
kotalicek (4),
horakt (1),
slonik27071983 (1),
Janka (2),
Rusty (3),
Stefan8888 (5),
1kukulienka (1),
bart25 (4),
Kraken (15),
luckydasty (1),
Uživatelský avatar
Wire (81),
canall (1),
Norny (6),
attle2 (1),
2martin2 (6),
Apple (4),
Orel987 (7),
radekkrysa (3),
miloscz (8),
dodhar (5),
Uživatelský avatar
Milanl (2),
Vawa2 (1),
tarrant1991 (4),
Mine (2),
ganea (2),
Uživatelský avatar
Hrosskall (3),
Vorisek (12),
belsa (2),
zuccback (1),
Lng420 (1),
grehel (1),
Jaro (1),
Karma (1),
Uživatelský avatar
payout (43),
Novic97 (2),
airdrex (2),
Uživatelský avatar
emilly (32),
Miras56 (1),
Uživatelský avatar
dantexpcstrike (1),
LUKFARK (1),
markys (79),
labus (2),
Draconix (6),
Uživatelský avatar
rainbowsix (24),
Uživatelský avatar
elis09 (1),
MILOS (1),
YesPlease (4),
horak.voj (10),
Uživatelský avatar
Jedlicka (16),
Kreur (111),
Valdor (3),
Gerisn (2),
Darius (34),
Uživatelský avatar
Chidocoin (3),
Majki (29),
coje (7),
nettopeer (2),
Uživatelský avatar
Alastaircz (2),
Itchy (1),
KloudaCz (1),
Lulu007 (3),
Helen (7),
milasekkk (1),
Uživatelský avatar
tjk.whitker (1),
dusanmetrix (1),
Wolflovealex (2),
hawkercz (1),
Mopenzi (1),
rosvit (1),
Jan12 (2),
Katy (20),
grubmi (2),
koska (5),
Uživatelský avatar
paulmccreary8 (1),
Glowin853 (4),
Andy333 (1),
SatoshiFX (1),
fufi (1),
jardastypp (2),
Goblin (1),
Uživatelský avatar
HyPNO (16),
panchokitt (7),
falco4 (3),
MIKULAS7894 (2),
Karlton (2),
Jan F. (1),
mike152 (5),
Loupak (16),
Uživatelský avatar
petr.novotny (28),
deli13 (2),
smithbernad68 (1),
malin (5),
Uživatelský avatar
dasa.zivalova (1),
benicek11 (1),
praha123 (2),
Lordman (2),
Macek (3),
Uživatelský avatar
parmen.parmen (1),
Alena (1),
darwin (2),
dudi (6),
turcelpatrik (1),
bluenite (1),
toothless (1),
Mikkasso (1),
dumbasa (2),
Uživatelský avatar
OnlyWhiteCZ (3),
Havlos (2),
Bifinka (1),
Uživatelský avatar
Breta (1),
ch4 (1),
Constantin105 (1),
Ala19 (1),
mirajko (2),
w333 (1)

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host