O co jde?
Investujete svoje BTC do projektů ostatních lidí, kteří vám peníze po předem dohodnuté době vrátí i s provizí (procenta navíc). Je to peer-to-peer invesování. Lze si bitcoiny i půjčit.
Kolik se dá vydělat?
U každého projektu je uvedena doba trvání, splátkový kalendář (např. každý 3. den, 1x týdně, každý 12. den v měsíci) a procenta. To vše je přepočteno na Expected APR vyjadřující zisk. APR bývá od 1% do stovek procent, nejčastěji kolem 20-25%.
Rating uživatelů
Po zaregistrování na webu má každý uživatel credit rating F-, který vidí i ostatní uživatelé. Pokud chcete peníze investovat (lender), pak vám tato úroveň stačí.
Pokud si chcete půjčit (borrower), pak je dobré rating zvýšit, protože vám nikdo nebude chtít, jako neověřenému, půjčit.
Rating se zvyšuje zveřejněním osobních údajů (kontrolovány správcem serveru) - např. identita, adresa, příjmy, telefon, paypal a sociální sítě, osobní reference - až na úroveň A.
Co mě to bude stát?
Pokud půjčujete (lender), pak je služba zdarma.
Pokud si půjčujete (borrower), pak pod 5BTC je taxa 4%, jinak 1%
Kontrola výplat / splátek
Server kontroluje včasnost vypořádání závazků automaticky a upozorňuje na nesplacené závazky. Funkce kalendář vám zobrazuje pro každý den který uživatel má splácet závazek.
Výhody a nevýhody
+ Víte komu půjčujete, obzvlášť u uživatelů s ratingem B a lépe.
+ Víte kdy se vám peníze vrátí a kolik investice vydělá.
+ Díky mnohem menšímu riziku investice a osobnějšímu přístupu (menší anonymita) roste počet uživatelů.
- Nižší profit oproti HYIP
- Pokud se projekt nezafinancuje v daném limitu (14 dní), pak je zrušen a peníze investorům vráceny, tzn. ztráta času.
Moje zkušenosti
Můj return z investic se pohybuje kolem 25-30% za 3 měsíce.
Zatím všechny splátky proběhly včas, občas mi uživatelé splácí i předčasně (bez krácení zisku).
Osobní přístup nejen u půjček, ale i od administrátorů (např. při ověření identity).
Mám mnohem větší důvěru než u HYIP.
Odkaz na web
[url]https://btcjam.com/?r=f2a4c69a-44ad-4009-be94-c46bd7328971&utm_source=referral_url&utm_campaign=user_referral[/url]
Díky