Určitě bych se vyhnul tématu výdělek. Spousta z vás tady takový web má (nebo měla) a už ví, že díru do světa s ním neudělá. Takže tímhle směrem určitě ne!
Na adult weby se zaměřím možna někdy v budoucnu. Takže ty zatím taky ne!
Tak co tedy? Jak se rozhodnout?
Nejlepší je zvolit si takové téma, ke kterému máte nějaký vztah, takové, o kterém máte přehled a ve kterém máte co předat dále.

Pro představu: Já si zvolil jako hlavní téma pro svůj magazín (spíše takový hybrid blogu a magazínu) obchod a sport. Proč? Obojí mě zajímá, v obojím se snažím nějak fungovat, k obojímu mám co říct. Nejvíce se na něm věnuju fotbalu a kurzovému sázení. A tady přicházím k tomu, jak takový obsah zpeněžit.
Takže kromě Skliku od Seznamu (jen pro zajímavost 2x mě z něho vykopli, přesto jsem ho nezavrhl a udělal všechno proto, aby mě vzali zpátky) mám web zapojený do partnerských programů dvou zahraničních sázkových kanceláří. V tuhle chvíli si je web schopný vydělat na provoz i na další rozvoj.
Kromě tohoto magazínu mám i osobní blog s nahozeným Sklikem. Píšu na něm o tenisu, kterému se jako amatér věnuju, mám tam pár návodů na instalaci RSek. Píšu tam o on-lineovkách, které hraju. Celkově tam toho moc nemám, ale zase jako inspirace na to, o čem se dá psát může posloužit.
O svých dalších webech psát nebudu, zatím jsou hodně malé, některé jen ve fázi myšlenky v hlavě.
Tak dále. Nějaké téma, kterému by jste se chtěli věnovat, vás už možná napadlo.
1. možnost: Začnu s NULOU na doméně třetího řádu ( Payout.WebZdarma.cz ) a freehostingu. Není to úplně ideální, ale i tak to jde.
2. možnost: Začnu s necelou DVOUSTOVKOU na vlastní doméně druhého řádu ( Payout.cz ) a obsah nahraju na freehosting. (Malý web i blog jsou nenáročné a tak bude bohatě stačit.)
2. možnost je určitě ideálnější. Rozvedu ve 2. dílu - Volba domény a 3. díl by se už mohl věnovat samotné monetizaci webu. No a zatím trošku porozjímejte o tom, čemu se budete chtít na vašem novém webu věnovat.

Pro Payout:

________
Hosting zdarma pro svou doménu druhého řádu můžete získat u Endory ( http://www.endora.cz/ ) nebo u Pipni (http://www.pipni.cz/ ). Kdyby jste si domény registrovali někde jinde a nevěděli si rady, jak je propojit s hostingem u Endory nebo u Pipni, tak využijte tenhle topik - poradím.

Kde si obstarat doménu třetího řádu a freehosting už dávno víte, takže tady rozumy rozdávat nebudu.