Clicky

Jsme československá komunita lidí se zájmem o různé formy online podnikání, investic, kryptoměny a jiné formy internetového výdělku.

 
Majki
Autor tematu
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 05. pro 2019 12:37:10
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  31,24
Hodnocení: 0

Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

čtv 05. pro 2019 12:50:22

Ahoj, vsiml jsem si, ze se na tomto foru hodne probiraji vsechny mozny financni temata a napadlo me, ze bych se tu mohl zeptat a dostat nejakou rozumnou odpoved.

Jsem v exekuci, bohuzel svoji vinou a blbosti, duvody bych tu ale zase nerad rozebiral, platit se ji snazim, tedy nejsem neplatic. To pisu jen na uvod, aby se to tu nezvrhlo smerem, ze dluhy se maji platit a tak to vim a pracuju na tom. Bohuzel dluh je vetsi castky a jen tak rychle zaplacen nebude.

Tedka k memu problemu. Muj zamestnavatel prestal vyplacet mzdy v hotovosti bez vyjimky. Jedina moznost je nechat si to zasilat na ucet. Asi kazdy vi nebo si dokaze predstavit, ze kdyz je clovek v exekuci, tak ucet mit nemuze. I presto, ze probihaji srazky ze mzdy, tak exekutor stejne ucet cely necha zablokovat. No a me by zajimalo, jestli exestuje nejaka moznost, jak si zalozit bankovni ucet pro zasilani mzdy, tak, aby mi tam na to exekutor uz nelezl a neblokoval to. Stejne penize co by mi tam uz chodily by byly uz po srazkach.

Zakladat ucet na nekoho jineho a spolehat se na to, ze mi to nevybere, neutrati, ze taky nepadne do exekuce aniz bych o tom vedel se mi moc nechce a idealni by bylo, abych to mel na svoje jmeno a mel nad tim prehled.

Za kazdy nazor nebo napad budu rad. Diky.

 
SatoshiFX
Příspěvky: 187
Registrován: sob 21. kvě 2016 11:19:27
Poděkování: 6 | 0
PAYOUT CASH:  26,25
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

čtv 05. pro 2019 13:25:56

podle me, pokud ti bude zamestnavatel posilat penize nekam mimo EU, tak se k tomu executor dostat nemuze :-)
zkusil bych USA nebo asii, treba hongkong, pokud ti to tam zamestnavatel posle ...
rekl bych, ze poplatky s kurzem budou do 100USD
Naposledy upravil(a) SatoshiFX dne čtv 05. pro 2019 13:27:08.

 
Kreur
Příspěvky: 127
Registrován: ned 25. srp 2019 18:45:35
Poděkování: 1 | 0
PAYOUT CASH:  179,73
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

čtv 05. pro 2019 14:05:09

Uživatelský avatar
Majki
Prvne ze vseho bych se pokusil s exekutorem domluvit, neni to nic neobvykleho. Ja mam s exekutory zkusenost jen z pohledu veritele ci kupujiciho, ale parkrat uz se mi stalo, ze osoba na druhe strane telefonu automaticky predpokladala ze jsem dluznik, takze to asi budou jejich nejcastejsi hovory. Z pohledu exekutora je spolupracujici dluznik to nejlepsi co ho muze potkat - odmena je v podstate stejna akorat s tim ma mnohem mene prace a rizika. Kdyz normalne reknes, ze chces mit bankovni ucet a budes radne splacet zavazky tak by vse melo byt ok, pokud si to chces "pojistit" tak muzes cas od casu poslat (treba jen symblolickou) extra splatku a potom uz by blokoval ucty jen fakt idiot.

Pro pripad, ze by to selhalo muzes zkusit Revolut - tam se to resilo v tomto vlakne + drzet neco v cashi abys prezil do dalsi vyplaty kdyby se fakt problemy objevily.
Ten Hongkong si nemyslim - zaprve je ted jiz mnohem obtiznejsi otevrit si tam ucet nez treba pred 10 lety a momentalne maji zajem spise pouze o lidi s milionem dolaru a vice (rok stara informace z doslechu, ale ze zdroje ktery povazuji za duveryhodny) plus tam ted je nestabilita Hongkong vs Cina.

 
Uživatelský avatar
leakpeak
Příspěvky: 170
Registrován: stř 08. úno 2017 17:33:16
Poděkování: 8 | 10
PAYOUT CASH:  86,50
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

čtv 05. pro 2019 18:28:33

Ono si stačí udělat účet i v jiném státě EU. Jak psal Kreur, různé ty online banky, jako Revolut a další podobné, které umožňují založit účet online jsou na tohle úplně ideal. Legislativa v rámci EU a na úrovni jednotlivých členských států zatím není tak daleko, aby exekutorské úřady měly celoevropskou působnost. Takže, aby věřitel mohl vymáhat něco v zahraničí - včetně jiných členských států EU, tak si musí věřitel podat návrh na exekuci v každém jednotlivém státě, kde chce po dlužníkovi něco vymáhat, přičemž exekuce tam pak probíhá vždycky podle tamních pravidel. Pro věřitele, až teda na výjimky, zvlášť pokuď konkrétně nemá povědomost o tom, že má jeho dlužník někde v zahraničí účet a ten aktivně využívá k přesunům větších částek se ekonomicky nevyplatí zahajovat exekuční řízení po celém světě, ve smyslu "co kdyby náhodou". Tedy v současné době jsou peníze na bankovních účtech v zahraničí vč. EU v bezpečí. Pokud tedy v tom daném státě nenadělal člověk dluhy u tamních věřitelů nebo se člověk nikde nechlubí tím, kde má všude účty a jaké obraty tam má.

Je otázka jestli to tak půjde donekonečna, protože v určité chvíli, co toho začne využívat velká část dlužníků, začne klesat vymahatelnost dluhů a začne to být celoevropský problém, tak jestli nezačnou být snahy uzákonit možnost exekutorům lustrovat a postihovat majetek dlužníků v rámci celé EU, případně ještě dál... a to tak, aby to nebylo tak moc nákladné jak je to dnes.

Doplněno po 7 minutách 12 vteřinách:
PS: V každém případě je dluhy lepší a i levnější, co nejdříve zaplatit a neřešit takovéhle starosti. Tím spíš, jakmile jsou v exekuci. :) Osobně bych si možná i půjčil na vyplacení exekuce a pak splácel běžný úvěr nebo půjčku, samozřejmě za předpokladu, že by to bylo na nějaký rozumný úrok, pokud by se podařilo sehnat. Přecijen to pak člověku dost rozváže ruce.
Naposledy upravil(a) leakpeak dne čtv 05. pro 2019 18:31:04.

Gimme my money biatch! 8-)

Jak na HYIPy? :)
 
Majki
Autor tematu
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 05. pro 2019 12:37:10
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  31,24
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

pát 06. pro 2019 3:38:23

SatoshiFx obavam se ze mimo EU mi to urcite neprojde. Budu rad, pokud bude ta EU v poho. :-D

Kreur domlouvat jsem se s exekutorem zkousel, sdelili mi ze pouze pokud s takovym postupem bude souhlasit veritel, ze oni bez konkretnich instrukci veritele budou postupovat vsemi dostupnymi cestami v zajmu co nejrychlejsiho vymozeni dluhu a veritel by nejradsi vsechno naraz v jedne platbe.. takze tam jsem taky nepochodil :) Nicmene zkusim ten Revolut to vypada dobre.

Leakpeak jsi me uklidnil. V te EU to jeste jde, ale zakladat ucty mimo EU to pro me neni realne nehlede na to takovy ucet je prakticky nepouzitelny kdyz u 500 Kc platby clovek da dvakrat tolik na poplatcich. Ale co koukam ted na ten revolut jak doporucujete, tak tam to vypada ze je to zadarmo vsechno tak mi to prijde pro moje potreby idealni. O tom ze je nejlepsi to splatit vim a delam na tom. Platim pres 20 tisic mesicne, no bohuzel i tak to na par let bude.

V kazdem pripade diky moc vsem. Zjistil jsem, co jsem potreboval ke spokojenosti. :)

 
Darius
Příspěvky: 12
Registrován: ned 01. pro 2019 12:42:38
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  14,71
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

pát 06. pro 2019 12:15:36

Proč nejdeš do insolvence, pokud je to tak vysokej dluh, že i s 20000 mesičně je to na x let? Navíc věřitelů máš víc. Minimálně toho komu dlužíš a i exekutor je tvým věřitelem u své odměny po začátku exekuce.

 
Majki
Autor tematu
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 05. pro 2019 12:37:10
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  31,24
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

pát 06. pro 2019 18:13:10

Darius To uz jsem s pravnikem konzultoval a dvakrat mi to vzhledem k me specificke situaci nedoporucil. Jednak ta moje zalezitost neni nekonecna, tedy nejsem v situaci, kdy lidi maji 15 veritelu nevedi s kym maji driv komunikovat a taky mi tam na tom nenaskakujou nejake prehnane vysoke nesplatitelne uroky, tedy i normalnimi splatkami to jsem schopny vyresit i kdyz teda ne hned. Mozna to u dluzniku neni bezne, ale osobne mi nevadi vratit cely dluh kdyz dluzim a tady to nepopiram. :) Do exekuce to spadlo taky moji vinou, ze jsem nebyl tak pruzny v te komunikaci, jak bylo tenkrat potreba, jasne beru moje blbost. Spis jen ze zakony jsou tu nastavene tak, ze jakmile uz clovek do te exekuce spadne, tak v podstatě v hodne pripadech musi zit v sede ekonomice at chce nebo ne, protoze neni jina moznost jak zit. Nejen ze v praci za ten mesic srazej par desitek tisic, a to co ze zakona zbyde, tak si nemam kam nechat poslat, protoze jakmile si zalozim ucet a necham si to poslat tam tak mi to tam exekutor taky drive nebo pozdeji obstavi, tedy clovek je realne na nule a musi jit brat penize na ruku nebo delat uplne nacerno. Pritom je mene a mene zamestnavatelu, kteri vyplaci legalne v hotovosti. Pritom ta cerna prace to je naprd. Pojisteni si clovek musi platit sam, zadne benefity, zadne socialni zabezpeceni, a mnoho dalsich nevyhod, takze tomu se snazim vyhybat co to jde. Jinak Revolut uz mam zalozenej a vypada to, ze neni nikde zatim problem. Tak dobry. :)
Naposledy upravil(a) Majki dne pát 06. pro 2019 18:17:01.

 
joe83
Příspěvky: 2
Registrován: úte 16. črc 2019 23:35:47
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  4,63
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

stř 08. led 2020 2:01:42

Možná pomůže dětské konto ...na syna, dceru atd., možná na nesveprávnou osobu, která má konto a poručníka. Nesvéprávné osoby většinou v exekuci nejsou.

Revoluční výdělek na internetu >>> stačí kliknout a pozorně prohlédnout všechny videa <<< opravdu všechny a pozorně.
 
Majki
Autor tematu
Příspěvky: 8
Registrován: čtv 05. pro 2019 12:37:10
Poděkování: 0 | 0
PAYOUT CASH:  31,24
Hodnocení: 0

Re: Jak si udělat bankovní účet v exekuci?

stř 08. led 2020 11:05:12

Uživatelský avatar
joe83
To je právě to, nerad bych do toho zatahoval někoho dalšího. Ty exekuce tu jsou jak divoký západ... nejdřív konaj a pak se může člověk až měsíce bránit, nerad bych, aby s tím měl problém ještě někdo další. Dětská konta už jsem v minulosti zkoušel, ale je to hodně omezené, u FIA třeba člověk nemůže u dětského konta udělat transkace za víc než 5000 měsíčně, CREDITAS limit 2000 týdně. V Česká spořitelně mě to po pár měsících taky vypověděli, protože "styl používání účtu neodpovídá nezletilému klientovi"... Ale jak jsem psal nakonec mám ten revolut a je to v pohodě.
Naposledy upravil(a) Majki dne stř 08. led 2020 11:05:54.

Seznam posledních 255 uživatelů, kteří navštívili toto téma

Vlachino (2),
mailfalts (1),
Peteros (1),
gkcz (1),
coconuttheslayer (1),
Jirka.sivak1992 (2),
rootan11 (3),
martinvogal (2),
Elvira (1),
blablakarel1 (1),
LuckyAngel9 (1),
DaddyCool7 (1),
rajma (1),
mllacka (1),
Maxxx (1),
Miisiiki (1),
Dohny87 (1),
mantha (2),
Tepic (1),
Marty456 (2),
Uživatelský avatar
harry.ha (1),
jihecz (1),
Portemonnaie (1),
luckyn80 (1),
harmonny (1),
joe83 (3),
scarab82 (1),
VeleVocas (1),
canall (1),
xsimp45 (2),
strachan (2),
zuccback (1),
megajakubz (3),
2580 (1),
Uživatelský avatar
radek.mosa (1),
malin (1),
Jancik (11),
Uživatelský avatar
Vector15 (1),
Kreur (10),
koska (1),
Uživatelský avatar
Herakles (3),
Majki (18),
Uživatelský avatar
TnT (5),
xdatalive (2),
tarrant1991 (1),
jnkov (1),
Mr.Disaster (1),
milhaus52 (1),
komiktom (2),
sisss (1),
Uživatelský avatar
leakpeak (8),
praha123 (2),
MILOS (1),
davidslot (1),
Kwandar (1),
pitrysek123 (3),
Darius (2),
SatoshiFX (5),
kaprthomas (4),
pisisin (1),
maxik (2),
kossák (1)

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 hosti