Clicky

Denně toto forum navštíví 2000-4000 lidí. Průměrná doba strávená jedním návštěvníkem na fóru činí kolem 10 minut. Jeden návštěvník si v průměru prohlídne 3 témata, ve kterých si průměrně přečte 2 stránky s příspěvky.

 
vlazy
Autor tematu
Příspěvky: 82
Registrován: úte 25. čer 2019 11:01:21
Poděkování: 1 | 0
PAYOUT CASH:  109,95
Hodnocení: 0

CSipSimple a upozornění na ochranu soukromí

pát 06. lis 2020 13:25:13

V mobilu používám na telefonování přes VoIP už několik let aplikaci CSipSimple. Je to dobrá a často doporučovaná aplikace na VoIP. Před několika dny se mi v mobilu ale zobrazila zpráva, že tato aplikace se pokouší získat přístup k osobním údajům a proto byla odstraněná z Google Play. Nikdy jsem s touto aplikaci neměl žádné problémy a dobře mi v mobilu sloužila a docela jsem si na ní zvyknul. Zajímá mne co tato zpráva pro mne znamená nebo jaké následky může mít používání této aplikace? Co až tak hrozného mi hrozí pokud CSipSimple neodinstaluji z mobilu a budu ji používat dál? To se mám s CSipSimple rozloučit a odinstalovat ji a hledat si nějakou jinou na VoIP? Aplikaci na VoIP pro Android je sice dost, ale ne každá je stejně dobrá, ne každá je zdarma a bez reklam, ne každá je i v češtině. Nerad měním něco co mi dobře slouží a na co jsem si už zvyknul a ponastavoval si to. Znamená to snad to, že všichni kdo používají CSipSimple nebo si to stahují z alternativních zdrojů nějak ohrožují svůj mobil? Bezpečnost samozřejmě nechci podceňovat, ale nepřehání to náhodou Google v případě CSipSimple a možná i některých jiných aplikaci které občas odstraní z jejích Google Play např. proto, že jim tvůrci aplikaci nechtějí za něco platit nebo jich konkurence Googlu za něco nabonzuje? Toho CSipSimple je škoda, že ho Google tak jednoduše odstranil, ale asi nic s tím nenaděláme. Zajímá mne jaký máte na to kdo názor.
Na světandroida je článek "Malware v Google Play nakazil miliony telefonů. Zkontrolujte svůj mobil!". V seznamu údajně nakažených aplikací tam ale CSipSimple nevidím. Znamená to snad to, že Google má na tom jejích Play mizernou ochranu proti různě nakaženým aplikacím a nebo nekontroluje každou aplikaci a jejích aktualizace před zveřejněním?
CSipSimple.jpg
CSipSimple.jpg (99.23 KiB) Zobrazeno 473 x
CSipSimple.jpg
CSipSimple.jpg (99.23 KiB) Zobrazeno 473 x

Seznam posledních 255 uživatelů, kteří navštívili toto téma

Uživatelský avatar
voshi (1),
xdatalive (1),
vlazy (2),
Fredd (1),
Uživatelský avatar
Herakles (1),
kuuba22 (1),
pitrysek123 (2),
selatko01 (1)

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti